Thursday, 29 March 2018

“Toook Mung,Maksudnya Saya Sayang Kamu”-Ramai Orang Gelak Besar Tengok Zizan Kenakan Artis Comel IniSiapalah yang tidak kenal dengan artis lawak Malaysia iaitu Zizan Razak. Pemuda kelahiran dari Negeri Terengganu ini di kataakn suka betul bergurau dan menyakat orang. Hari ini, Zizan di kenali ramai bukan sahaja sebagai seorang pelawak malah dia juga di kenali sebagai seorang penyanyi,host TV dan juga seorang usahawan.


Baru-baru ini Zizan ada memuat naik banyak foto sepanjang proses shooting ketika dia bekerjasama dengan ramai artis di Indonesia. Nampaknya kali ini Zizan melebarkan sayapnya dengan lebih tinggi apabila sudah mula bekerjasama dengan ramai pihak di sana. Artis yang terlibat dengan shooting bersama Zizan juga bukanlah artis biasa. Ini termasuklah artis terkenal Indonesia iaitu Raffi Ahmad.Sepanjang shooting itu juga, Zizan ada berjumpa dan berbual dengan artis muda terkenal ini . Pernahkah anda melihat budak perempuan ini?


Jika anda tidak ingat siapa dia,mungkin anda ingat akan anak kecil ini yang pernah memegang watak Olivia dalam sinetron Bawang Putih,Bawang Merah.
nak kecil ini sebenarnya bernama Marsha yang kini umurnya sudah mencecah 20 tahun. Dah besar dah Olivia nie kan?
Ketika Zizan berbual dengan Marsha,Zizan mengajarnya perkataan dari loghat Terengganu iaitu “Tooook Mung”. Kata Zizan Tok Mung bermaksud saya sayang kamu. Mereka yang faham maksud Tok Mung terutama dari Terengganu gelak besar menonton video ini. Perkataan Tok Mung biasanya di gunakan ketika ada rasa tidak puas hati dengan kawan sendiri.
Kalau negeri lain mungkin mereka menggunakan perkataan ” Abah Ko”. Bunyinya kasarkan? Bila Zizan ajar si Marsha nie, maksudnya telah di ubah kepada “saya sayang kamu”.Hahaha.Anda boleh tonton video itu di link ini:
KisahDunia.COM
Sumber : gengjoyah.com

0 komentar

Post a Comment