Monday, 26 March 2018

Disangkakan Kain Baju Hanyut, Rupanya Orang… Al-Fatihah“Saya kira baju hanyut” kata seorang lelaki yang merupakan saksi penemuan mayat dua beranak yang dipercayai mati akibat lemas di desa Limbato Gorontalo sulawesi petang semalam.


Dimaklumkan kedua beranak itu tergelincir ketika menyeberangi sungai dalam perjalanan mengambil lembu milik mereka yang di letakkan di padang diseberang sungai berkenan.
Menurut suami mangsa, pada pagi hari dia yang menghantar lembu milik mereka ke padang itu, kerana merasa tidak enak badan, dia cuba meminta tolong isterinya untuk mengambilnya kira kira jam 5 petang.
Pada awalnya, beliu cuba melarang anak lelaki mereka Ahmad yang berusia 3 tahun untuk ikut, namun anaknya menangis dan berkeras Mahu ikut bersama ibunya.
“Saya bahkan cuba memberinya duit,kerana bimbang dengan keselamatan mereka, namun isteri yang tak dapat melihat Ahmad menangis membawa turut serta” katanya sayu
Bagaimanapun kedua jenazah yang ditemukan orang awam yang kebetulan lalau di kawasan itu, kedua jenazah di makamkan pagi tadi dalam satu liang.
Sumber: eberita.org

0 komentar

Post a Comment