Sunday, 18 March 2018

Biar betul Neelofa ! Sanggup buat perkara sebegini di Dubai


Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)
Sebelum kita melihat apakah yang telah dilakukan oleh Neelofa di Dubai, mari kita lihat dahulu definisi Dubai.

Dubai adalah bandar terbesar dan terpadat di Emiriah Arab Bersatu (UAE). Ia terletak di pantai tenggara Teluk Parsi dan merupakan ibu negara Emirat Dubai, salah satu dari tujuh emirat yang membentuk negara ini. Abu Dhabi dan Dubai adalah dua-satunya emirat yang mempunyai kuasa veto atas perkara-perkara penting yang penting dalam Majlis Tertinggi Persekutuan negara. Bandar Dubai terletak di pantai utara emiriah dan mengetuai kawasan metropolitan Dubai-Sharjah-Ajman. Dubai akan menjadi tuan rumah World Expo 2020.
Dubai muncul sebagai hab bandar dan perniagaan global di Timur Tengah. Ia juga merupakan hab pengangkutan utama bagi penumpang dan kargo. Menjelang tahun 1960-an, ekonomi Dubai didasarkan pada pendapatan dari perdagangan dan, pada tahap yang lebih kecil, konsesi eksplorasi minyak, tetapi minyak tidak ditemui sehingga tahun 1966. Hasil minyak pertama mula mengalir pada tahun 1969. Hasil minyak Dubai membantu mempercepat pembangunan awal bandar, tetapi rizabnya terhad dan tahap pengeluaran rendah: hari ini, kurang daripada 5% pendapatan emirat berasal dari minyak.
Model perniagaan ala Emirat Barat memacu ekonominya dengan pendapatan utama yang kini datang dari pelancongan, penerbangan, hartanah, dan perkhidmatan kewangan. Dubai baru-baru ini dinamakan destinasi terbaik untuk pelancong Islam oleh Salam Standard. Dubai baru-baru ini menarik perhatian dunia menerusi banyak projek pembinaan besar dan acara sukan yang inovatif. Bandar ini menjadi ikon untuk gedung pencakar langit dan bangunan tinggi, khususnya gedung tertinggi di dunia, Burj Khalifa.
Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui apakah yang telah dilakukan oleh Neelofa di Dubai.
Sila tonton video:

Sumber : mylabulabi

0 komentar

Post a Comment