Tuesday, 20 February 2018

Rakaman Video Pelajar Dipijak, Dipukul Tanpa Belas Kasihan Dalam Bilik Darjah Jadi VIRAL

Seorang pelajar Sekolah Menengah Westwood, Singapura menjadi mangsa buli oleh rakan-rakannya ketika berada di dalam bilik darjah.
Mangsa yang tidak bertindak balas dilihat dipukul di kepada, dipijak dan dibaling dengan kerusi tanpa belas kasihan.
Menurut laporan The Straits Times, pengetua sekolah, Abdul Harris Sumardi mengetahui mengenai insiden terbabit dan memaklumkan bahawa tindakan disiplin telah diambil terhadap pelajar terbabit.
Enam pelajar sekolah menengah, termasuk mangsa, telah dipanggil, katanya sambil menambah bahawa sekolah juga telah mengambil langkah-langkah “disiplin yang sesuai”.
Beliau menambah: “Kami juga bekerjasama dengan ibu bapa mereka untuk membantu pelajar agar mengambil pelajaran dari kejadian itu.”
Dalam video yang disiarkan di halaman Facebook Fabrications Mengenai Singapura Khamis lepas (15 Feb), seorang pelajar boleh didengarkan dalam rakaman itu dengan menyuruh kawannya untuk “mengajar” salah seorang daripada rakan sekelas mereka sebagai pelajaran.
Dua pelajar telah dirakamkan telah membaling kerusi pada seorang lelaki yang duduk dimeja dalam bilik darjah dan sedang menggunakan telefon bimbitnya.
Budak itu bertindak balas dengan kejutan apabila kerusi yang dibalaing itu menghempap kepalanya.
Seorang pelajar kemudian menampar budak itu, sebelum menumbu bertubi-tubi dan menendangnya.
Tidak lama selepas itu, pelajar terbabit menolak kerusi budak lelaki itu jatuh ke lantai dan terus menumbuk mangsa.
Setakat hari Ahad, video itu telah menerima lebih daripada 3,580 perkongsian dan 700 komen.
Ramai netizen menyatakan kejutan dan kemarahan mereka terhadap tingkah laku pelajar terbabit, sementara ada yang mengasihani mangsa.
Video Terbabit :
sumber - koleksigambarpelikk.pw

0 komentar

Post a Comment