Saturday, 27 January 2018

[VIRAL] Lelaki Bayar RM400 di Salon Tetapi Terima Potongan Rambut Stail Mangkuk

Rambut itu ibarat mahkota bagi setiap orang tidak kira bagi lelaki mahupun wanita. Pasti sedikit sebanyak kita mahu menjaga penampilan kita walaupun ia mungkin agak mahal tetapi jika ia berbaloi apa salahnya kan?
Namun ada juga servis yang mahal namun hasilnya tidak berbaloi dengan harga yang dikenakan. Bagi kes ini, bukan sahaja pelanggan itu dapat potongan buruk ala mangkuk, malah dia dikenakan caj harga yang sememangnya tidak masuk akal.
Sumber : Facebook

Menurut Syibli, dia telah memasuki sebuah salon bernama Sante De Beaute di Singapura pada 30 Jun dengan harapan tempat itu dapat memberi stail baru pada rambutnya.

Melihat servis yang ditawarkan, dia terus memilih salah satu pakej yang disediakan iaitu pakej ‘potong rambut + rebond + cuci’.
Namun, sebelum pendandan rambut tersebut mula memotong, Syibli sudah memesan bahawa dia inginkan potongan rambut jenis slope tinggi di bahagian belakang kepala.


Sumber : Coconuts
Apabila pendandan rambut itu telah selesai memotong dan menunjukkan hasilnya, Syibli terus terperanjat melihat stail rambutnya yang baru seakan-akan bentuk mangkuk.

Dia terus menyuarakan pendapatnya pada pendandan rambut tersebut dan memberitahu bukan stail itu yang dimahukan. Namun, pekerja itu tidak mempedulikan komennya malah turut senyum sahaja walaupun rambut pelanggannya kelihatan seperti mangkuk.

Sumber : singaporemusicguide.com
Sudahlah buruk, harga yang dikenakan pula membuatkan hatinya bertambah sakit. Salon tersebut telah mengenakan caj sebanyak $118 (RM367) bagi stail rambut sebegitu!

Oleh kerana tidak puas hati, dia telah menceritakan kisah sedihnya di media sosial dan bertanya pendapat orang ramai akan stail rambut barunya itu. Ramai netizen menyokong Syibli dan menghentam salon tersebutkerana memberi servis yang teruk pada pelanggannya.
Sumber : Coconuts

Kisahnya terus menjadi tular di media sosial sehingga pihak salon tersebut memberi respon terhadap isu itu. Mereka terus menghubungi Syibli dan menawarkan servis potong rambut secara PERCUMA!

Syibli membuat keputusan untuk memberi mereka peluang kedua dan melawati salon tersebut minggu lepas pada 1 Julai. Mereka telah membetulkan semula stail rambutnya menjadi lebih kemas dan menghilangkan bentuk mangkuk itu.
Sumber : Coconuts

Nasib baik dia offer untuk betulkan balik, kalau tak tak ntah apalah lelaki tu nak buat.

Kredit: CiteDunia via Bibirbergetar

0 komentar

Post a Comment