Monday, 15 January 2018

Jom Lihat Keputusan SPM Artis Artis Malaysia! No 10 Tu Keliru sikit!

Sebelum ini, kita sudah baca mengenai 12 selebriti (artis) Malaysia yang mempunyai pendidikan tinggi. Kali ini ammboi terima info terbaru mengenai keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 10 artis popular di Malaysia. Bukan apa, selain berkongsi mengenai cerita artis, boleh juga dijadikan pembekal semangat kepada adik-adik kita dimana kalangan selebriti kita bukan calang-calang juga.
Jom kita lihat keputusan para artis yang berjaya dikorek. Sudah tentu ramai yang tertanya-tanya. Untuk pengetahuan, tahun 90an, SPM menggunakan aggregate untuk menilai. Dan aggregate yang dikumpul akan menentukan gred atau pangkat. Semakin sikit aggregate semakin bagus la keputusan tersebut. Gred 1 pula adalah adalah lebih bagus dari gred 2 dan gred 3. Berikut adalah 10 keputusan SPM artis/ selebriti Malaysia:
1. Neelofa – 10A (7A1 + 3A2), 2006
2. Syura – 3A spm, 2004
3. Siti Nordiana – 5A spm ,2000
4. Dato Fazley –Gred 1 Agregat 7
5. Diana Danielle -2A 5B
6. Sheila Rusly – Gred 2
7. Dato Siti Nurhaliza – Gred 2, Dikatakan mendapat tawaran Uitm Arau tetapi tidak lapor diri.
8. Syafinaz Selamat – Gred 1, Aggregate 8. SPM 1990
9. Najwa Latif 4 A
10.Nasha Aziz – mungkin Gred 1 [ada kekeliruan pada keputusan beliau] hihi, mohon maaf…
Wah, hebat-hebat kan. Walau ada antara mereka yang sibuk dengan kerja sebagai penghibur, tetapi mereka tidak lupa pada tanggungjawab sebagai pelajar. Kira ok la tu. Jadi pada adik-adik yang bakal duduki apa-apa peperiksaan pun, semoga boleh jadikan kejayaan artis/selebriti diatas sebagai pendokong semangat anda.
Sumber: jatuhbangunlari via Keramat Viral

0 komentar

Post a Comment