Saturday, 13 January 2018

10 hukuman paling zalim yang pernah dilakukan pada kaum wanita. No 8 tu paling zalim !Semasa kurun ke 18-19 dalam sejarah barat banyak terdapat kaedah2 penyeksaan terhadap penjenayah samada jenayah ringan atau berat. Berat atau ringan hukuman penyeksaan tetap dijalankan.

Lelaki mahupun wanita semuanya sama di adili. Malah kadang wanita lebih dahsyat dihukum menggunakan kaedah dan peralatan yang di cipta zaman dahulu…

Wanita yang telah diseksa selalunya melibatkan anggota seksual sehingga menyebabkan cacat kekal tetapi selalunya berakhir dengan kematian.

Kebanyakan kaedah penyeksaan telah dimansuhkan se-abad yang lalu, bagaimanapun, beberapa hukuman kejam ni masih diamalkan di sesetengah negara hari ini.

Sesetengahnya penyeksaan ke atas diri mereka bukan sebab jenayah tetapi oleh kerana tradisi. Ketahui berikut ini jenis-jenis hukuman zalim terhadap wanita:

Tetapi ironinya, kaum wanita lebih menerima hukuman lebih berat berbanding kaum lelaki. Ini mungkin kerana, sistem keadilan pada masa itu kurang logik dan berpihak hanya pada kaum lelaki.

Wanita yang telah diseksa selalunya melibatkan anggota seksual sehingga menyebabkan cacat kekal tetapi selalunya berakhir dengan kematian.

Kebanyakan kaedah penyeksaan telah dimansuhkan se-abad yang lalu, bagaimanapun, beberapa hukuman kejam ni masih diamalkan di sesetengah negara hari ini. Sesetengahnya penyeksaan ke atas diri mereka bukan sebab jenayah tetapi oleh kerana tradisi.

0 komentar

Post a Comment